تساوی حقوق زن و مرد در اسلام / منبع : پایگاه حوزه

تساوی حقوق زن و مرد در اسلام
منبع : پایگاه حوزه 
کلید واژه ها :
پرسشچرا بین حقوق زن و مرد در اسلام تناقض وجود دارد؟
پاسخ

در مورد تناقض بین حقوق زن و مرد، ای کاش شما مورد مشخصی را ذکر می‏کردید تا ما به همان می‏پرداختیم. ولی بطور کلی بیان می‏شود، در نظام اسلامی اگر اختیاراتی به مرد داده شده در مقابل حقوقی اضافی نیز برای زن در نظر گرفته شده است، «وَ لَهُنَّ مِثْلُ الَّذی عَلَیْهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ[i]و برای آنان، همانند وظایفی که بر دوش آنهاست، حقوق شایسته‏ای قرار داده شده»، مفهوم آیه کریمه شامل تمام مواردی است که وظایفی برای زنان در نظر گرفته شده یا اختیاری از ایشان سلب شده باشد و البته این سلب اختیار و اعطای حقوق معوّض و... مربوط به تشکیل نظام خانواده است و الاّ اگر خانمی نخواهد ازدواج کند، هیچ مردی نسبت به او اختیاری ندارد، البته هر مرد و زنی موظف به انجام اوامر پدر و مادر هستند.

اما در مورد نظام خانواده تصور بفرمایید، مردی به خواستگاری زنی می‏آید و از او تقاضای ازدواج می‏کند، زن می‏تواند با صلاحدید خود و اطرافیانش تقاضای مرد را رد کرده یا قبول کند و می‏تواند در این قبول شرائطی را نیز ضمیمه نماید و اگر مرد نپذیرفت باز اختیار با خانم است، بعد از آن مقدار مهر در مقابل ازدواج خود با مرد، از او دریافت کرده یا از او طلبکار می‏شود.

و این در حالی است که در زمان عقد ازدواج نیز، اوست که به اختیار خود، نفس خویش را به همسری مرد در می‏آورد... علاوه بعد از آن نیز از حقوق قانونی، شرعی و اخلاقی برخوردار است و در مقابل حق نفقه، خدمتگزاری مرد در بیرون خانه برای تأمین معاش، تحت حمایت مرد قرار گرفتن و.. وظایفی را نیز بعهده می‏گیرد.

این نظام زندگی است که خالق متعال آن را به بهترین وجهی ترتیب داده است و در آن حقوق و توانایی­ها تقسیم شده و برای ادامه نظام هستی هر کسی نیز در این میان وظایفی را بر عهده می‏گیرد.



[i]-سوره بقره آیه 228  *وَ الْمُطَلَّقَاتُ یَترََبَّصْنَ بِأَنفُسِهِنَّ ثَلَاثَةَ قُرُوءٍ  وَ لَا یحَِلُّ لَهُنَّ أَن یَکْتُمْنَ مَا خَلَقَ اللَّهُ فیِ أَرْحَامِهِنَّ إِن کُنَّ یُؤْمِنَّ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الاَْخِرِ  وَ بُعُولَتهُُنَّ أَحَقُّ بِرَدِّهِنَّ فیِ ذَالِکَ إِنْ أَرَادُواْ إِصْلَاحًا  وَ لَهُنَّ مِثْلُ الَّذِی عَلَیهِْنَّ بِالمَْعْرُوفِ  وَ لِلرِّجَالِ عَلَیهِْنَّ دَرَجَةٌ  وَ اللَّهُ عَزِیزٌ حَکِیمٌ* زنان مطلقه، باید به مدت سه مرتبه عادت ماهانه دیدن (و پاک شدن) انتظار بکشند! [عده نگه دارند] و اگر به خدا و روز رستاخیز، ایمان دارند، برای آنها حلال نیست که آنچه را خدا در رحمهایشان آفریده، کتمان کنند. و همسرانشان، برای بازگرداندن آنها (و از سرگرفتن زندگی زناشویی) در این مدت، (از دیگران) سزاوارترند در صورتی که (براستی) خواهان اصلاح باشند. و برای آنان، همانند وظایفی که بر دوش آنهاست، حقوق شایسته‏ای قرار داده شده و مردان بر آنان برتری دارند و خداوند توانا و حکیم است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد