آیا فردی با مشخصات مذکور مبتلا به اسکیزوفرنی است؟راه درمان چیست؟

آیا فردی با مشخصات مذکور مبتلا به اسکیزوفرنی است؟راه درمان چیست؟

منبع : پایگاه حوزه، شماره 18414 
کلید واژه ها :
پرسشمن 17 سالمه. بعضی وقت ها با خودم در مورد موضوعاتی که دوست دارم بهشان فکر کنم حرف میزنم و حتی کسانی در ذهنم نقش پیدا میکنند که نمیشناسمشان. آرام هستم ولی زیاد گوشه گیر نیستم.بعضی وقت هاهم وقتم را بیخودی هدر میدهم و در رویاهایم فرو میروم.آیا دچار اسکیزوفرنی هستم؟ اگر هستم یا اگر نیستم باید برای رهایی از آن چکار کنم؟(خودم شخصا میخواهم خودم را درمان کنم لطفا بگویید چه کنم تا مراقب افکار باشم و از وقت هایم به درستی استفاده کنم و اجازه ندهم ذهنم به غیر واقعیت برود)

پاسخ

برای رسیدن به پاسخ مناسب ابتدا شما باید با اسکیزوفرنی آشنا شوید:
اسکیزوفرنیا چیست ؟
روانپزشکان اسکیزوفرنی را نوعی بیماری ذهنی می شناسند . بنا بر تعریف فرد مبتلا قابلیت تمیزدادن بین افکار و تصورات قوی خودش و واقعیت را ندارد . از جمله علائم این بیماری این است که فرد ممکن است صداهایی را بشنود که دیگران نمی شنوند یا ممکن است فکر کند که افراد دیگر می توانند فکر او را خوانده و یا افکار او را کنترل کنند .
چگونه می توان این وضعیت را تشخیص داد ؟
مشکلاتی از این قبیل معمولاً با سردرگمی یا حتی تغییرات قابل ملاحظه در رفتار صورت می گیرد .
روانپزشکان این وضعیت روحی روانی را با توجه به علائم مثبت و منفی متفاوتی تشخیص می دهند.
علائم مثبت عبارتند از :
اغتشاش فکری
هذیان
توهم

علائم منفی عبارتند از :
احساس بی تفاوتی یا بی احساسی
ناتوانی در تمرکز کردن
اجتناب از تماس با افراد دیگر
نیاز داشتن به حفاظت
علائم مثبت
اغتشاش فکری
فردی دچار اغتشاش فکر است که نتواند رشته منطقی افکارش را دنبال کند و ایده های او در هم ریخته و یا به سختی قابل فهم توسط دیگران باشد .
هذیان
برخی افراد صداهایی را می شنوند که دیگران نمی شنوند . این صداها ممکن است صداهای آشنا ، دوستانه یا انتقادی باشند . این صداها ممکن است رفتار یا افکار فرد شنونده را بررسی می کنند و یا ممکن است به او بگویند چه باید بکند صرف شنیدن این قبیل صداها به معنای داشتن اسکیزوفرنیا نیست.
توهم
توهم ، به باورها و تجاربی می گویند که دیگران در داشتن آنها شریک نیستند به عنوان مثال ممکن است کسی فکر کند که او توسط افراد پلیس مخفی تعقیب می شود و یا توسط نیروهای غیبی کنترل می شود که افکار معینی را در سر او گذاشتند .
علائم منفی
به کناره گیری اجتماعی ، بی تفاوتی و ناتوانی در تمرکز علائم منفی می گویند زیرا خصوصیت آنها چندان روشن نیست به راحتی نمی توان گفت که آیا این علائم بخشی از عوارض اسکیزوفرنیا هستند و یا آنها عوارض عکس العمل فرد در مقابل چیزهای دیگری است که باعث سرخوردگی و ترس او شده اند .
همچنین چنین علائمی می توانند واکنشی نسبت به رفتار سایرین باشد . در اغلب موارد کسی که دارای مشکلات ذهنی است با بی توجهی یا تبعیض مواجه می شود و این باعث انزوا و افسردگی او می گردد[1] .
با توجه به این تعریف شما به هیچ وجه نمی توانید اسکیزوفرنی داشته باشید، اصلا نگران نباشید و هیچ این تصور غلط را به خود راه ندهید به نظر می رسد فقط شما قدری بیشتر از حد معمول به این امر مشغول می شوید البته توجه داشته باشید که فکر کردن و رویا در این سنین طبیعی است - در این رابطه شما گفته اید که خودتان می خواهید خودتان را درمان کنید، این امر از روحیه بالا و همت عالی شما خبر می دهد و بسیار خوب است اما همانگونه که شما برای کسالتهایی بسیار جزیی مانند یک سرما خوردگی ساده به پزشک مراجعه می کنید در این زمینه هم باید به مشاورینی که تخصص آنها در این امر می باشد مراجعه نمایید، آنها با توجه به تجربه ای که در این زمینه دارند و افراد مختلفی که مشاهده کرده اند بسیار سریعتر و مطمئن تر شما را به هدفتان می رسانند و در این باره هم این خود شما اید که خود را درمان می کنید و الا اگر خودتان همت نکنید و نخواهید کسی نمی تواند به شما کمک کند ، پس شما در این زمینه اصلا به خود ترس راه ندهید و به مشاورین مراجعه نمایید، انشاالله با توکل بر خدا هر چه سریعتر این وضعیت برای شما از بین می رود.



[1] پایگاه اطلاع رسانی پزشکی شفا


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد